Ons verhaal

De aanleiding van het idee van Musjroom begon in 2017; toen twee jonge studenten meerdere malen de laatste trein vanaf Amsterdam misten om thuis te komen. Wat vervolgens op een vriendenfeestje startte als een grap om een eigen bedrijf op te zetten voor snelle overnachtingen bij vertrouwde locals, is Musjroom nu dé plek waar duizenden reizigers over heel Europa hun volgende verblijf boeken.

Reizen

Ontdek de wereld

Onvergetelijk reizen begint hier bij Musjroom. Of je nou op zoek bent naar een vakantiehuisje, B&B of overnachting bij een vertrouwde local, je vindt het allemaal bij Musjroom. Filter eenvoudig je wensen en vind unieke en voordelige verblijven bij jou in de buurt of ver weg.

Musjroom_Guests
Musjroom Hosts

Verhuren

Ontdek verhuren bij Musjroom

Musjroom helpt om hosten eenvoudig, aangenaam en veilig te maken. We verifiëren onze gasten met profielen en recensies, hebben een ingebouwde chatsysteem zodat hosts en gasten altijd in contact blijven, en beheren een vertrouwd platform om betalingen makkelijk te regelen.

Het verhaal

Hoe het allemaal begon

2017 is het jaar waarin het idee van Musjroom is geboren. De twee co-founders hadden al meerdere malen de laatste trein van Amsterdam naar Den Helder gemist en kwamen daarom met het idee om een platform te bouwen waar het mogelijk is om écht last-minute een voordelige overnachting bij een vertrouwde local te boeken. Voor het bouwen van dit platform werd een externe partij ingeschakeld.

De partij die werd ingezet om het platform te bouwen bleek foute intenties te hebben en handelde volledig in eigen belang in plaats van in het belang van Musjroom en haar gebruikers. Hierdoor werd het prototype na 6 maanden geannuleerd en de samenwerking werd stopgezet.

Het team wist niet wat opgeven was en dus gingen ze terug naar de tekentafel om het platform zelf met hun eigen handen te bouwen. Hieruit volgde een lang traject, waarbij het team 16 maanden lang dag en nacht hebben gewerkt om het product te ontwikkelen. In juni 2019 was het zover: De eerste versie van de Musjroom app werd gelanceerd en was klaar om gedownload te worden. Dat werd gevierd met een klein feestje.

Met trots en enthousiasme hebben we onze eerste host buiten Nederland verwelkomd. Een mooie en veelbelovende stap dat smaakt naar meer.

Musjroom begon met het moeilijkste: Het bouwen van een platform in de vorm van een app. Door de toenemende aantal gebruikers en de vraag naar een mogelijkheid om het platform via het web te benaderen, werd in maart 2020 de Musjroom web-app gelanceerd. Voor de gasten betekent dit dat ze gemakkelijk via de browsers kunnen zoeken naar accommodaties; de hosts hebben nu via het web ook toegang tot hun advertenties.

Team

Leiderschap

Maak kennis met de gezichten achter Musjroom. Samen creëren ze de bedrijfscultuur, proberen ze continu met innovatieve ideeën te komen en nieuwe features te implementeren om het platform geavanceerder en gebruiksvriendelijker te maken.

Khosrou Golzad
Khosrou Golzad

CEO

Rostam Golzad<
Rostam Golzad

Design/Product

Marc Broers
Marc Broers

CTO

Howan Sarkisian
Howan Sarkisian

Growth

Vragen om deel te nemen bij Musjroom?

Neem contact op of stuur ons een email: info@musjroom.com